Header_Burger.png

McDonalds Valentijn

Mag ik een menuutje van je tijd...

 

Creatief idee  & Uitwerking

McDonalds

Bureau:  Blauw Gras

Vraag: Een inhaker voor Valentijnsdag.

McD_DOOH copy.png

Aanpak

Liefde gaat door de maag. Dat was te bewijzen met deze McDonald’s Valentijnsdag campagne. Op 14 februari lanceerden we de campagne ‘Mag ik een menuutje van je tijd, om te zeggen hoeveel ik van je houd’. De actie groeide uit tot een loveable engagement-knaller en resulteerde in een stijging van verkochte burgers.

Casevideo

I'm lovin' it!

McDonald’s is natuurlijk een echt love brand. Daarom lanceerden wij op Valentijnsdag de campagne ‘Mag ik een menuutje van je tijd, om je te zeggen hoeveel ik van je houd’.
We vroegen iedereen hun Valentijn te taggen, i.c.m. de emoji. ledereen die vervolgens zo reageerde kreeg een liefdevolle reactie van Team McDonald’s: een digitale Valentijnskaart voor jou en je Valentijn. Bij deze Valentijnskaart stond ook meteen link naar een coupon om samen met je Valentijn extra voordelig te genieten van een Big Mac Voordeelmenu. De digitale Valentijnskaartjes werden ook via lnstagram Stories organisch gedeeld zodat de community ze makkelijk via dm’s met hun Valentijn kon delen.

Kaartjes

Maar dat is nog niet alles. Want Valentijnsdag draait van oorsprong om fysieke kaartjes die je vaak anoniem verstuurt en ontvangt. De drie leukste liefdevolle boodschappen werden daarom op A6-kaartjes gedrukt en via McDelivery bestellingen verspreid. Speciaal om je Valentijn (of jezelf) te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt en om te verrassen met een lekkere maal­tijd. We maakten het nog iets makkelijker, want ook de Uber Eats bezorgkosten werden

aIleen voor McDelivery tijdelijk opgeschort.

Kaartjes_McDonalds_Valentijn.png

Spread the love

Deze liefdevolle aanpak kende alleen maar winnaars. Niet alleen kregen we honderden reacties, maar ook werd volop gebruik gemaakt van de Big Mac aanbieding.  De salescampagne bleek dus hartstikke effectief. Maar niet alleen dat, mensen waardeerden het persoonlijke kaartje dat ze kregen bij hun bestelling enorm. Dit zorgde ervoor dat veel mensen ook hun bestelling weer deelden op de socials. Daaron­der niet de minsten: o.a. Anna Nooshin en Kae Sutherland toonden hun liefde voor ons terug.